Dilluns, 25 de Març de 2019
Divendres, 24 Agost 2018 10:18

La legítima reclamació arbitral va fer trontollar la Copa EsportsPenedès

Ara només hi ha una tarifa oficial d'arbitratges per totes les competicions Ara només hi ha una tarifa oficial d'arbitratges per totes les competicions Ara només hi ha una tarifa oficial d'arbitratges per totes les competicions

Avui, a un dia de l’inici de la 3a Copa EsportsPenedès.cat de Nacional Catalana i Primera Catalana, hem pogut presentar la competició de forma oficial però en les hores prèvies a aquesta confirmació el torneig va quedar a l’aire. El motiu, la inviabilitat econòmica en motiu d’una confusió per part de l’organització a l’hora de comptabilitzar els costos de la competició arran d’uns canvis de tarifes al llarg de les negociacions i de la conseqüent aplicació de complements que no s’aplicaven els altres anys.

Els àrbitres sempre han col·laborat amb la Copa

Aquesta temporada, en contraposició amb les 7 anteriors, el Comitè d’Àrbitres de la FECAPA aplica a la competició i com han transmès ells mateixos “en totes les competicions de pretemporada” la tarifa oficial d’arbitratges. Cal apuntar que a dia d’avui únicament existeix una única tarifa, l’emprada durant la temporada, i també que en les 17 edicions anteriors de la Copa EsportsPenedès.cat en diferents categories el col·lectiu arbitral sempre ajustava els seus preus. Enguany també han ajustat el pressupost en la competició d’OK Lliga Femenina que s’està gestant.

La primera reclamació arbitral ha arribat en pretemporada

El conflicte d’aquest curs rau en el fet que els col·legiats proposen un seguit de millores i d’atencions que en la darrera assemblea de la FECAPA no es van aprovar. De retruc, en un primer moment, els àrbitres han pres una mesura, totalment legítima, aplicar la tarifa oficial. Aquesta implica el cost de l’arbitratge més dos suplements, el de quilometratge i el de dieta. L’organització, com en d’altre cursos, va tenir en compte el cos de l’arbitratge però no els altres dos, implícits en la tarifa oficial, fet que es va comunicar . Quan des del col·lectiu es va informar que també calia tenir-los en compte el pressupost tancat i aprovat pels equips va fer-se inviable.

Les negociacions a tres parts busquen solucions al conflicte

Aquesta acció va en paral·lel d’unes negociacions conjuntes amb els responsables de la direcció de la FECAPA i amb els representants dels equips per tal d’arribar a un punt d’acord. Ara cal que aquestes negociacions aportin solucions per arribar a acords en les properes assembles. Pel què respecte a la competició i en general a les pretemporades, partits amistosos o d’entrenament que volen comptar amb àrbitres potser caldria treballar per confeccionar una tarifa al respecte.

Finalment, la intervenció de la Secretaria General de la FECAPA i la comprensió del Comitè Català d’Àrbitres d’Hoquei Patins ha permès arribar a un acord per fer viable la competició per a tots els equips. D’aquesta forma tira endavant la 18a Copa EsportsPenedès.cat des de l’any 2011, en aquest cas de la mà de la 3a de Nacional Catalana i també de Primera Catalana.

Escriure un comentari

Últimes notícies